Vlisco stoffen

Vlisco stoffen 

Vlisco stoffen worden gemaakt door het bedrijf Vlisco en zijn een begrip op zich. Wat voor een bedrijf is Vlisco en wat maakt de Vlisco stoffen uniek? Vlisco is een van de bekendste merken of fabrikanten van Afrikaanse stoffen. Het bedrijf, sinds beging 19de eeuw een katoendrukkerij, is in sinds 1846 gevestigd in Helmond. Pieter Fentener van Vlissingen nam toen het bedrijf over van zijn partner Peter Antonius Sutorius en noemde het P.F. van Vlissingen en Comp. Rond 1852 begon Vlisco met de productie en uitvoer  naar Nederland-Indië van imitatiebatik en ontstonden de kenmerkende Vlisco stoffen. Na enige tijd werd het imitatiebatik hier minder populair en werd in West-Afrika een nieuwe afzetmarkt gevonden. Begin 20ste werd begonnen met technieken van wax block print. Hiervan was de productie voordeliger terwijl het eindproduct een authentiek en uniek karakter kreeg dat erg op handwerk leek. Tegenwoordig is Vlisco bezig zich te ontwikkelen van stoffenmerk naar modemerk of lifestyle brand en zijn de designs van Vlisco stoffen een inspiratie voor een hele nieuwe generatie designers in Afrika maar ook in USA en Europa. 

Wat zijn de voordelen van Vlisco stoffen? 

Vlisco stoffen hebben vele voordelen. Vlisco stoffen zijn van zeer goede kwaliteit en hebben prachtige traditionele maar ook moderne designs die de oude en jonge generaties aanspreken. Vlisco brengt meerdere keren per jaar een nieuwe collectie uit. Hierdoor is er altijd nieuwe keus. Door de decennia lange ervaring die Vlisco heeft met het produceren van wax-print stoffen zijn de stoffen zeer kleur en vorm vast. De gebruikte verfstoffen zijn vaak zelf ontwikkeld en de grondstoffen worden zorgvuldig uitgekozen. Het hele productieproces van Vlisco stoffen wordt nauw gemonitord om een hoge kwaliteit te garanderen. Niet voor niets vertegenwoordigen Vlisco stoffen de rijkdom van vooral de wat oudere generaties West-Afrikaanse vrouwen. De Vlisco stoffen zijn het meest waardevol en het meest gewild en zijn een waarde vaste investering voor menig vrouw. 

Wat maakt de Vlisco stoffen designs zo uniek? 

De designs van Vlisco stoffen zijn uniek te noemen door hun veelzijdigheid in het gebruik van kleur en vorm. Voor Vlisco stoffen worden  traditionele Afrikaanse vormen en kenmerken gebruikt om tot Afrikaans geïnspireerde designs te komen. Deze designs zijn tijdloos. Naast de klassieke designs die tot de collectie van Vlisco stoffen behoren komen er geregeld nieuwe designs op de markt met een meer moderne look en feel. Zo zijn er designs voor iedereen en elke gelegenheid. Voor de meer traditionele stijlen gebruikt bij bruiloften en andere bijzonder evenementen maar ook voor mode voor alle dag. De gebruikte technieken zijn door de tijd beproefd en verbeterd. Vlisco stoffen designs kenmerken zich ook door het gelaagde kleurgebruik.  

Waarom zou ik de Vlisco stoffen bij Africunique.nl bestellen? 

Africunique.nl biedt een ruim assortiment van betaalbare maar kwalitatief goede Afrikaanse stoffen die vergelijkbaar zijn met Vlisco stoffen. Het assortiment wordt geregeld aangevuld en vernieuwd met stoffen van Nederlandse kwaliteitsfabrikanten als Julius Holland, Mitex Holland, Black Tulip en in de toekomst Vlisco. Deze stoffen lenen zich bij uitstek voor elk project door de geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Zo kan iedereen thuis de meest prachtige creaties maken. Omdat niet elk project en elk budget hetzelfde is kunnen de stoffen bij ons per yard gekocht worden. Bij Africunique.nl betaalt u altijd een eerlijke prijs voor de mooiste stoffen. 

Waar staan Vlisco stoffen bekend om?

Vlisco is een stoffen- en modebedrijf dat geliefd is bij klanten over de hele wereld. Het staat bekend om zijn kenmerkende gebruik van levendige kleuren en patronen, geïnspireerd door de Afrikaanse cultuur. Door voor de productie van Vlisco stoffen gebruik te maken van traditionele technieken met moderne styling, slaagt Vlisco erin een unieke flair te geven aan alledaagse kleding. Misschien wel de meest geliefde collectie is hun wax-prints, met een groot aantal ontwerpen die iconisch zijn geworden in veel Afrikaanse landen en daarbuiten. Of je nu op zoek bent naar opvallende items of iets subtieler. Vlisco stoffen is rijk aan opties die stijl en originaliteit bieden terwijl ze trouw blijven aan hun kernwaarden van creativiteit en authenticiteit.

Wat is er zo mooi en leuk aan Vlisco stoffen?

Vlisco stoffen zorgen voor een ongelooflijk stijlvolle en levendige aanvulling op elke garderobe. Niet alleen zijn de ontwerpen ongelooflijk opvallend, maar Vlisco stoffen zelf zijn van uitstekende kwaliteit, bestand tegen vervaging en zeer duurzaam. Vlisco stoffen zijn er in een reeks traditionele en moderne stijlen, van gedurfde geometrische lijnen tot delicate hand geborduurde bloemen - u hebt dus opties die aan elke smaak tegemoetkomen! Bovendien kun je je look aanpassen met verschillende lengtes of verschillende coupes; perfect om je stijl in een opwelling te veranderen! Hoe je ze ook draagt, met Vlisco stoffen trek je gegarandeerd de aandacht waar je ook gaat.

Zijn Vlisco stoffen bekend in Afrika?

Misschien heb je nog nooit van Vlisco stoffen gehoord, maar in Afrika is het een begrip. Al meer dan 170 jaar produceert het Nederlandse textielbedrijf Vlisco prachtige stoffen vanuit hun hoofdkantoor in Helmond, Nederland. Vlisco stoffen zijn uitgegroeid tot hét merk voor luxe mode in landen als Ghana, Nigeria en Kameroen. Door traditionele cultuur en moderne stijl te combineren, heeft Vlisco een iconische aanwezigheid gecreëerd die een blijvende indruk heeft achtergelaten op vele generaties Afrikanen. De Vlisco stoffen sieren het leven van degenen die ze dragen - waardoor ze zich gezien en gewaardeerd voelen door degenen die hun cultuur en geschiedenis begrijpen. Ook al zijn Vlisco stoffen nog relatief onbekend bij de rest van de wereld, de invloed van Vlisco raakt dagelijks miljoenen levens in Afrika.