• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Unieke producten
  • Eerlijk geprijsd
  • Stijlvol Afrikaans

Vlisco stoffen

Vlisco stoffen 

Wat voor een bedrijf is Vlisco en wat maakt de Vlisco stoffen uniek? Vlisco is een van de bekendste merken of fabrikanten van Afrikaanse stoffen. Het bedrijf, sinds beging 19de eeuw een katoendrukkerij, is in sinds 1846 gevestigd in Helmond. Pieter Fentener van Vlissingen nam toen het bedrijf over van zijn partner Peter Antonius Sutorius en noemde het P.F. van Vlissingen en Comp. Rond 1852 begon Vlisco met de productie en uitvoer naar Nederland-Indië van imitatiebatik. Na enige tijd werd het imitatiebatik hier minder populair en werd in West-Afrika een nieuwe afzetmarkt gevonden. Begin 20ste werd begonnen met technieken van wax block print. Hiervan was de productie voordeliger terwijl het eindproduct een authentiek en uniek karakter kreeg dat erg op handwerk leek. Tegenwoordig is Vlisco bezig zich te ontwikkelen van stoffenmerk naar modemerk of lifestyle brand en zijn de designs inspiratie voor een hele nieuwe generatie designers in Afrika maar ook in USA en Europa. 

Wat zijn de voordelen van Vlisco stoffen? 

Vlisco stoffen hebben vele voordelen. Vlisco stoffen zijn van zeer goede kwaliteit en hebben prachtige traditionele maar ook moderne designs die de oude en jonge generaties aanspreken. Vlisco brengt meerdere keren per jaar een nieuwe collectie uit. Hierdoor is er altijd nieuwe keus. Door de decennia lange ervaring die Vlisco heeft met het produceren van wax-print stoffen zijn de stoffen zeer kleur en vorm vast. De gebruikte verfstoffen zijn vaak zelf ontwikkeld en de grondstoffen worden zorgvuldig uitgekozen. Het hele productieproces wordt nauw gemonitord om een hoge kwaliteit te garanderen. Niet voor niets vertegenwoordigen Vlisco stoffen de rijkdom van vooral de wat oudere generaties West-Afrikaanse vrouwen. De Vlisco stoffen zijn het meest waardevol en het meest gewild en zijn een waarde vaste investering voor menig vrouw. 

Wat maakt de Vlisco stoffen designs zo uniek? 

De designs van Vlisco zijn uniek te noemen door hun veelzijdigheid in het gebruik van kleur en vorm. Vlisco designs gebruiken traditionele Afrikaanse vormen en kenmerken om tot Afrikaans geïnspireerde design te komen. Deze designs zijn tijdloos. Naast de klassieke designs die tot de collectie van Vlisco behoren komen er geregeld nieuwe designs op de markt met een meer moderne look en feel. Zo zijn er designs voor iedereen en elke gelegenheid. Voor de meer traditionele stijlen gebruikt bij bruiloften en andere bijzonder evenementen maar ook voor mode voor alle dag. De gebruikte technieken zijn door de tijd beproefd en verbeterd. Vlisco stoffen designs kenmerken zich ook door het gelaagde kleurgebruik.  

Waarom zou ik de Vlisco stoffen bij Africunique.nl bestellen? 

Africunique.nl biedt een ruim assortiment van betaalbare maar kwalitatief goede Afrikaanse stoffen die vergelijkbaar zijn met Vlisco stoffen. Het assortiment wordt geregeld aangevuld en vernieuwd met stoffen van Nederlandse kwaliteitsfabrikanten als Julius Holland, Mitex Holland, Black Tulip en in de toekomst Vlisco. Deze stoffen lenen zich bij uitstek voor elk project door de geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Zo kan iedereen thuis de meest prachtige creaties maken. Omdat niet elk project en elk budget hetzelfde is kunnen de stoffen bij ons per yard gekocht worden. Bij Africunique.nl betaalt u altijd een eerlijke prijs voor de mooiste stoffen.