Lees hieronder onze blog


December 2022

Dashiki: Een korte geschiedenis van de iconische dashiki

De dashiki is een symbool geworden van Afrikaanse trots, gedragen over de hele wereld. Het is gemakkelijk te herkennen aan de felle kleuren en eenvoudige lijnen. Maar weinig mensen weten dat er een interessante geschiedenis zit achter dit iconische kledingstuk. In dit artikel zullen we onderzoeken hoe de dashiki een statement stuk werd voor de Afrikaanse cultuur.

Lees meer »

Durags: Een korte geschiedenis van een tijdloos accessoire

Durags, ook bekend als do-rags, zijn een iconisch mode-accessoire dat al tientallen jaren bestaat. Ze worden zowel door mannen als vrouwen gedragen en zijn niet meer weg te denken uit de mode- en stijlwereld. Maar wat is een durag precies? Waar komt het vandaan? Welk doel dient het? Laten we eens kijken naar dit tijdloze accessoire en zijn geschiedenis. Als je op de hoogte bent van de laatste modetrends, dan heb je waarschijnlijk al gehoord van durags. Dit unieke haaraccessoire is de laatste jaren steeds populairder geworden, en met reden! Of je nu een fan bent van het dragen van durags of gewoon nieuwsgierig bent naar wat ze zijn en hoe je ze moet dragen, in deze blogpost leer je meer over de geschiedenis en komen alle basisprincipes aan bod. Lees verder voor meer informatie! 

Lees meer »
Oktober 2021

Winter is coming! Koop die warme sjaal snel ;-)

Koude dagen, gure nachten. We kennen het allemaal, je wacht op de bus of trein om naar werk te gaan en het is koud. Niets zo lekker als een warme sjaal om je nek om de kou weg te houden. En wat is er mooier dan een handgemaakte sjaal van warme teddyfleece gecombineerd met de mooiste prints van de Afrikaanse stoffen uit onze shop?

Lees meer »
Augustus 2021

De maten van Afrikaanse stoffen

Afrikaanse waxprint stoffen worden verkocht in lengtes van 6 yard (soms 12 yard). Voor Europeanen een ongebruikelijke meeteenheid omdat hier al geruime tijd het metrische systeem gebruikt wordt. Verschillende delen van West-Afrika, zoals Ghana en grote andere delen van Afrika, zijn echter lang gekoloniseerd geweest door het Verenigd Koninkrijk. In VK wordt gemeten en gerekend in miles, yards, foot en inches.

Lees meer »