• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Unieke producten
  • Eerlijk geprijsd
  • Stijlvol Afrikaans
  • 5 sterren beoordeling

Afrikaanse bad spons of netspons

Wat is een Afrikaanse bad spons?

Een Afrikaanse bad spons is de Afrikaanse variant van een exfoliating bad spons ook wel netspons genoemd. Het is een strook tot net gevlochten polyester touwen in felle kleuren. De strook is zo'n 80 cm lang en 30 cm breed. Overal in West-Afrika, zoals in Ghana, zie je de Afrikaanse bad spons aan waslijnen hangen om te drogen voor de volgende douchebeurt. Een nieuwe Afrikaanse bad spons kan wat stug aanvoelen maar wordt soepeler bij gebruik zonder verlies van zijn unieke scrub kwaliteiten.

Waarvan worden Afrikaanse bad sponzen gemaakt?

Een Afrikaanse bad spons wordt gemaakt van polyester draad dat tot een net gewoven is, net als een visnet. Dit is ook de oorsprong van een Afrikaanse bad spons, een stuk overgebleven stuk net waarmee gebaad werd. De huidige Afrikaanse bad spons wordt om hygiëne redenen natuurlijk niet meer van overgebleven stukjes visnet gemaakt maar van polyester. Zo worden Afrikaanse bad sponzen nu in alle kleuren van de regenboog gemaakt.

Hoe wordt een Afrikaanse bad spons gebruikt?

Een Afrikaanse bad spons wordt net als een normale bad spons gebruikt. Tijdens het baden wordt de Afrikaanse bad spons flink ingezeept met zeep. Vervolgens wordt het hele lichaam met de Afrikaanse bad spons schoon geschrobd. Door de structuur van de Afrikaanse bad spons werkt deze extreem goed om alle vuil en zweet van een lange dag van je af te schrobben. Na een douche met gebruik van een Afrikaanse voel je je als herboren en voelt je huid weer zijde zacht aan. Ik zelf zou niet zonder kunnen. Ook hier in Nederland is het heerlijk om mee te douchen, terwijl het in Afrika een must is. Door de warmte in combinatie met bijvoorbeeld onverharde wegen wordt je sneller vies. Na een lange dag in hitte en stof is er niets zo lekker als je even helemaal schoon schrobben. in de namiddag zie je overal kinderen in een emmer gesopt worden tot ze wit zien van de zeep en dan lekker met een Afrikaanse bad spons klaar gemaakt worden voor de avond en nacht. Weer helemaal fris en schoon!

Wat zijn de voordelen van een Afrikaanse bad spons?

De voordelen van een Afrikaanse bad spons zijn vrij eenvoudig en simpel:

  • De prijs: een Afrikaanse bad spons is in verhouding niet duur. De levensduur is namelijk bijna oneindig.
  • De structuur: hierdoor wordt al het vuil en dode huidcellen effectief en eenvoudig weggeschrobd. Hierdoor heb je bijvoorbeeld geen extra scrub nodig. De Afrikaanse bad spons doet al het werk!
  • Snel droog: hierdoor altijd snel en makkelijk weer mee te nemen als je op reis bent.
  • Compact: de Afrikaanse bad spons neemt weinig ruimte in, of je nu thuis bent of op reis je vindt altijd er altijd wel een plekje voor.
  • Handig: de Afrikaanse bad spons is makkelijk in gebruik maar bijvoorbeeld ook makkelijk ergens op te hangen.