• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Unieke producten
  • Eerlijk geprijsd
  • Stijlvol Afrikaans

Over ons

Africunique is een droom die is uitgekomen. Als nieuwkomer in Nederland, uit het warme en kleurrijke Ghana, is het niet altijd makkelijk je draai te vinden. Wat ga je doen? Voor mij was het al gauw duidelijk dat ik iets met een van de meer zichtbare uitingen van de (West-)Afrikaanse cultuur wilde doen. De kleurrijke Wax-print stoffen die het straatbeeld in Ghana bepalen zijn het uitgangspunt geweest voor het beginnen van Africunique.

Vol vertrouwen en met licht knikkende knieën ben ik in april in het diepe gesprongen. Ondernemen zit Ghanezen, en ik denk alle Afrikanen, in het bloed. Misschien wel uit noodzaak geboren, omdat betaalde banen schaars zijn, beginnen veel mensen, en vooral vrouwen , al gauw een eigen bedrijfje. Handel, productie, retail, en alles door elkaar heen.

Africunique, een samenvoeging van Africa en Unique, verkoopt producten gemaakt van de kenmerkende kleurrijke Afrikaanse stoffen. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor de prachtigste stoffen in alle kleuren en maten. In de (nabije) toekomst zullen we meer en meer producten toevoegen. Dus kom geregeld even terug.

Ons logo is een van de Adinkra symbolen genaamd: Funtumfunefu DenkyemfunefuMeer hierover kun je lezen in een van onze blogs. Wil je op de hoogte blijven van onze plannen, producten en acties? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en/of onze blog. En vergeet je niet te abonneren op onze socials!

Hopelijk tot gauw!

Sylvia Blay, eigenaar van Badu African Products / Africunique.nl