• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Unieke producten
  • Eerlijk geprijsd
  • Stijlvol Afrikaans

Teddy fleece deken

Kies hieronder welke teddy fleece deken je wilt bestellen. Iedere deken is uniek! Wel zo leuk ;-) We doen dit met veel zorg en passie.

De teddy fleece dekens hieronder zijn als zodanig te koop maar dienen ook als voorbeelden. Als je een andere combinatie Afrikaanse stof en voering wilt, stuur ons dan een berichtje. Wij maken dan de gekozen combinatie. Deze krijg je binnen een paar dagen (afhankelijk van de drukte) thuis gestuurd.

Wat is een teddy fleece deken precies? 

Een teddy fleece deken is een deken gemaakt met teddy fleece als voering. Onze dekens worden gemaakt met een buitenkant van Afrikaanse wax print stof. Deze wordt vervolgens op een teddy fleece stof genaaid om zo tot een teddy fleece deken te komen. De deken is ideaal voor de koudere maanden in het jaar om lekker warm te blijven op de bank in je bed of in de auto. Overal waar je lekker zit of ligt en warm wilt blijven is een teddy fleece deken ideaal. 

Hoe gebruik je een teddy fleece deken? 

Een teddy fleece deken gebruik je lekker op de manier dat jij het wilt. Onze teddy fleece dekens zijn super om lekker mee op de bank te kruipen. Lekker warm een film of een serie kijken. Of warm weggekropen met een kopje thee een boek lezen. Een teddy fleece deken houd je heerlijk warm. Je kunt de teddy fleece deken ook prima gebruiken als extra laag op je bed om warm te blijven of ter decoratie. Want zeg nu zelf: zijn ze niet prachtig? Wij zelf gebruiken een teddy fleece deken ook als we aan het werk zijn om over onze benen te draperen zodat we lekker warm blijven. 

Hoe ziet een teddy fleece deken eruit? 

Onze teddy fleece dekens zien er stuk voor stuk verschillend uit. De voering is gemaakt van 95% katoen / 5% PE teddy fleece. Teddy fleece is zacht en warm en wordt ook wel gebruikt voor teddy beren, vandaar de naam teddy fleece. Onze teddy fleece dekens hebben 3 kleuren voering: ecru, zwart en grijs. De bovenkant is gemaakt van Afrikaanse stof. Hierdoor is elke teddy fleece deken uniek. De Afrikaanse stoffen die we gebruiken komen uit onze eigen collectie waardoor we enorm kunnen variëren in het uiterlijk van elke teddy fleece deken. De dekens zijn rechthoekig. Ongeveer 180 cm bij 120 cm. Ruim zat om helemaal onder te verdwijnen. 

Wat zijn de voordelen van een teddy fleece deken?

  • De voordelen van een teddy fleece deken: 
  • Teddy fleece dekens zijn heerlijk warm 
  • Teddy fleece dekens behouden goed hun vorm 
  • Elke teddy fleece deken is uniek qua kleur en print. 
  • Daarnaast is het een geweldig persoonlijk cadeau.

Je kunt de teddyfleece deken ook prima gebruiken als extra deken op bed van jezelf of een kind, om in de koude winter maanden net dat beetje extra warmte vast te houden. Of als decoratie op de bank of als plaid op je bed. 

Wat zijn de nadelen van een teddy fleece deken? 

Het enige nadeel van de teddy fleece deken is dat je er nooit genoeg van krijgt! 

Hoe wordt een teddy fleece deken gemaakt?

Wij maken onze teddy fleece dekens zelf hier in Nederland. De teddy fleece dekens worden gemaakt van teddy fleece voering gecombineerd met verschillende mooie Afrikaanse stoffen. Deze worden op elkaar genaaid waarbij de teddy fleece over de randen van de Afrikaanse stof worden gevouwen en worden vast gestikt. De teddy fleece deken krijgt zo een prachtig ontwerp waarbij de teddy fleece ook zichtbaar is als je jezelf er lekker onder hebt ingestopt. 

Waarom gebruiken mensen een teddy fleece deken?

Teddy fleece dekens worden om verschillende redenen gebruikt. De meeste mensen gebruiken de deken om heerlijk onder weg te kruipen als ze op de bank een film of serie kijken of als ze een boek lezen om warm te blijven. Maar naast het lekker warm blijven zijn de teddy fleece dekens ook gewoon heel mooi en worden daarom ook als decoratie gebruikt, in huis maar ook bijvoorbeeld in de slaapkamer als plaid over het voeteneinde van het bed. 

Zijn er nog alternatieven producten voor een teddy fleece deken? 

Er zijn alternatieven voor teddy fleece dekens. Er zijn verschillende dekens op de markt, vaak van polyester fleece. Dit type fleece draagt echter in grote mate bij aan het groeiende probleem van microplastics in de natuur en dan met name de wereldzeeën. Bij het wassen van polyester fleece komen elke keer microscopisch kleine plastic deeltjes vrij die via de gemeentelijke water zuiveringsinstallaties in rivieren en uiteindelijk de zee terecht komen.