Satijnen slaapmutsen met satijnen voering

Wat is een satijnen slaapmuts?

Een satijnen slaapmuts is een must voor meisjes en vrouwen die hun haar tijdens het slapen mooi in model willen houden en hun haar de beste bescherming willen geven die er is. Een satijnen slaapmuts is zo gemaakt dat deze ruim valt en voldoende ruimte biedt voor elk type haar en kapsel. Een slaapmuts is vrijwel altijd gemaakt van een gladde stof zoals satijn, zolang de stof maar zacht en glad is. Met een satijnen voering alleen ben je er natuurlijk niet. Hoewel ook de buiten kant van satijn kan zijn wordt een satijnen slaapmuts van buiten vaak bekleed een stof met kleurrijke prints of een effen stof. De rand van de satijnen slaapmuts is van elastiek en zorgt er zo voor dat de slaapmuts op zijn plek lijft tijdens het slapen en niet losraakt.

Hoe werkt een satijnen slaapmuts?

Iedereen heeft zo zijn methode om een satijnen slaapmuts te dragen. Het spreekt ook best voor zich, maar toch geven we graag wat tips. Eenvoudig gezegd werkt het als volgt. Voor je de satijnen slaapmuts opdoet, draag je je haar omhoog door dit op  je hoofd of voorhoofd met een elastiekje of een scrunchie vast te binden. Heb je hele lange vlechten? Dan kun je deze ook oprollen en boven op je hoofd vastmaken op een manier die je het fijnst vindt. Vervolgens pak je de satijnen slaapmuts en open je deze met beide handen. Hierna plaats deze over je haar waarbij je begint in je nek en het dan over je hoofd heen tot aan je haargrens op je voorhoofd trekt. Zorg er voor dat dat al je haar, vlechten en krullen mooi binnen de satijnen slaapmuts blijven of stop je deze er later netjes onder.

Wat zijn de voordelen van een satijnen slaapmuts?

Er zijn vele voordelen te benoemen van het gebruik van een satijnen slaapmuts. Als je een satijnen slaapmuts gebruikt, blijft je haar tijdens het slapen beter in model en heb je er minder omkijken naar als je opstaat. Daarnaast helpt een Satijnen slaapmuts om klitten, pluizen en splijten van haar te voorkomen. Hierdoor zorgt het er ook voor dat je minder last krijgt van haarbreuk. Zonder satijnen slaapmuts schuurt je haar tegen je (katoenen)kussen waardoor het sneller kan breken, een satijnen slaapmuts vermindert dit aanzienlijk door de gladde satijnen voering. Ook neemt satijn minder vocht op waardoor je haar minder uitdroogt. Hierdoor krijgen haarverzorgingsproducten ook beter en langer de kans om hun weldadige werk te doen voor je haar.

Waarom kan ik het beste een satijnen slaapmuts van Africunique.nl bestellen?

Africunique.nl verkoopt hoogwaardige en mooie satijnen slaapmutsen of slaapmutsen gemaakt van kwaliteitsstoffen. De Satijnen slaapmutsen of slaapmutsen zijn door mijzelf getest op kwaliteit en gebruiksgemak en ik gebruik deze dan ook zelf dagelijks. Wij hebben een ruime keuze aan satijnen slaapmutsen of slaapmutsen, met verschillende op Afrikaanse design geïnspireerde prints. Hierdoor is er voor elke wat wils en kan iedereen een Satijnen slaapmuts of slaapmuts vinden die bij haar past. Door de verscheidenheid aan prints en kleuren zijn onze satijnen slaapmutsen of slaapmutsen niet alleen functioneel maar ook nog eens erg mooi om te zien.