Afrikaanse wax print stoffen

Wat is Afrikaanse wax print of wax block print?

De term Afrikaanse wax print refereert aan de productiemethode van de typerende vrolijk gekleurde Afrikaanse stoffen die het straatbeeld in West-Afrika beheersen. Wax print is afgeleid van batik, de handmatige manier om stoffen een mooi design van verschillende kleuren te geven die we kennen uit voormalig Nederlands-Indië, het huidige Indonesië. Met wax worden delen van de stof afgeschermd terwijl de rest van de stof gekleurd wordt. Wax print of wax block print is een manier om deze techniek machinaal toe te passen. Door verschillen tussen handmatige batik en machinale wax print sloegen deze stoffen niet aan in Indonesië. In Ghana vond men de stoffen wel mooi en zo ontstonden de kenmerkende Afrikaanse wax print stoffen.

Waar kan je een Afrikaanse wax print voor gebruiken?

De Afrikaanse wax print stoffen die worden vervaardigd met de wax print techniek zijn te gebruiken voor allerlei toepassingen. In West-Afrika worden er vooral rokken, jurken, topjes, draagdoeken en hoofdoeken van gemaakt. Je zult ook menig persoon de Afrikaanse wax print stoffen zien gebruiken als deken of als doek om de borst geknoopt voor en na het baden. Daarnaast worden de stoffen steeds populairder bij menig (hobby) designer om de meest uiteenlopende items mee te maken. Zo worden er tassen, schoenen, scrunchies, dekens, vlaggenlijnen en nog veel meer mee gemaakt. Ook worden ze gebruikt voor patchwork, quilten, stofferen van meubels, maken van servetten of tafelkleden. Er worden zelfs kunstwerken met Afrikaanse wax print stoffen gemaakt of muren mee behangen.

Waarom kan ik het beste een Afrikaanse wax print bij Africunique.nl bestellen?

Africunique.nl biedt een ruim assortiment van betaalbare maar kwalitatief goede Afrikaanse wax print stoffen. Het assortiment wordt geregeld aangevuld en vernieuwd met stoffen van Nederlandse kwaliteitsfabrikanten als Julius Holland, Mitex Holland, Black Tulip en in de toekomst Vlisco. Deze Afrikaanse wax print stoffen lenen zich bij uitstek voor elk project door de geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Zo kan iedereen thuis de meest prachtige creaties maken. Omdat niet elk project en elk budget hetzelfde is kunnen de stoffen bij ons per yard gekocht worden. Bij Africunique.nl betaalt u altijd een eerlijke prijs voor de mooiste Afrikaanse wax print stoffen.

Hoe kan ik een kwalitatieve Afrikaanse wax print herkennen?

Kwalitatieve Afrikaanse wax print stoffen zijn te herkennen aan de geprinte tekst ´Genuine Dutch Waxblock Print´ in de zijkant van de stof. Door goedkope namaak uit China zijn de fabrikanten van kwaliteit stoffen, uit onder ander Nederland met Vlisco voorop, de Afrikaanse wax print stoffen zelf gaan labelen zodat deze duidelijk herkenbaar zijn. De kwalitatieve merken zijn hierdoor na het verwijderen van de merkstickers nog altijd goed te herkennen. Bepaalde beeldmerken zoals die van Vlisco zijn zelfs beschermd. Het monogram Guaranteed Dutch Wax Vlisco/Veritable Wax Hollandais Vlisco dat op de zelfkant mee gedrukt wordt, is nu wettelijk beschermd.