• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Unieke producten
  • Eerlijk geprijsd
  • Stijlvol Afrikaans

Kente stoffen

Kente stoffen

Wat zijn kente stoffen precies? Kente is de naam voor gewoven stoffen oorspronkelijk gemaakt in West-Afrika. Deze stoffen worden in stroken gewoven welke daarna aan elkaar worden genaaid om een groter doek te maken. De stoffen worden in verschillende patronen en kleuren gewoven. Elke kleur heeft een eigen betekenis, en de meeste patronen ook. Zo hebben kente stoffen ook traditionele designs die gebruikt worden voor speciale gelegenheden of belangrijke historische gebeurtenissen vertegenwoordigen. Er honderden bekende en minder bekende designs met verschillende, soms verborgen, betekenissen. In kente stoffen betekent een zig-zag patroon dat het leven vol obstakels is. Als voorbeeld van kleuren met een betekenis staat blauw voor vrede en harmony en geel voor koninklijk, rijkdom en schoonheid. Traditioneel werden de stoffen vooral voor leden van koninklijke families gemaakt en door hen gedragen.

Wat zijn de voordelen van kente stoffen in vergelijking met andere stoffen?

Kente stoffen, of het nu de authentieke gewoven versie is of bedrukte imitatiestoffen, zijn erg veelzijdige en mooie stoffen. De kente stoffen kunnen voor veel verschillende dingen worden gebruikt. Kente stoffen werden traditioneel vooral voor kleding gebruikt maar tegenwoordig worden kente stoffen door veel (amateur) designers verwerkt in velerlei producten. Ze kunnen worden gebruikt om kleding, accessoires en decoratieve artikelen voor in huis te maken. Voorbeelden zijn er te over, van kinderkleding, omkleedhoezen voor op een commode, kussens en dekens. Er zijn veel mogelijkheden om te experimenteren met kente stoffen, zo worden vaak kleine stroken kente stof verwerkt in bestaande kleding voor een Afrikaans geïnspireerde look.

Waarom worden kente stoffen gebruikt in Afrikaanse kleding?

Kente Stoffen als Afrikaanse kleding of outfit zijn oorspronkelijk erg populair om te dragen, vooral bij bruiloften en speciale gelegenheden. de Akan, uit het Ashanti-koninkrijk, dragen traditioneel kleding gemaakt van Kente-stof, omdat het een bron van grote trots is voor veel Ghanezen en de diaspora. Authentieke Kente is een luxe en dure stof en daarom is het een statussymbool van rijkdom en identiteit. Elk nieuw Kente-ontwerp is geregistreerd en auteursrechtelijk beschermd, maar stoffenfabrikanten in bijvoorbeeld Ghana en China repliceren de ontwerpen met behulp van industriële drukmachines. Deze imitatiestoffen bekend als ‘Kente Print’ zijn veel goedkoper. De toegenomen populariteit en brede beschikbaarheid van bedrukte Kente-stoffen hebben jonge, ambitieuze modeontwerpers aangemoedigd om te experimenteren met moderne kledingontwerpen met Afrikaanse print.

Waarom kan ik kente stoffen het best bestellen bij Africunique.nl?

Bij Africunique verkopen we kente stoffen in de vorm van kente print. Echte kente stoffen zijn prijzig en veelal te mooi voor de doelen waarvoor wij ze verkopen. Onze kente stoffen kun je gebruiken om kleine accenten van een op Afrika geïnspireerd decor toe te voegen, gecombineerd met eenvoudige, moderne designelementen. Kente stoffen maar ook andere Afrikaanse stoffen zoals wax print kunnen helpen om kleur en textuur aan een kamer toe te voegen om deze interessanter te maken en een warm, gezellig gevoel te creëren. Laat vooral je eigen creativiteit de vrije loop!