• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Unieke producten
  • Eerlijk geprijsd
  • Stijlvol Afrikaans

Afrikaanse dekens

Kies hieronder het type Afrikaanse deken dat je wilt bestellen. Voor ons is elke deken een kunstwerkje en dus is elke Afrikaanse deken uniek! Zo maken we van elk deken iets speciaals.

De Afrikaanse dekens hieronder zijn zoals afgebeeld te koop maar dienen ook als voorbeeld en inspiratie. Wilt u een anders kleur voering in combinatie met een van de Afrikaanse stoffen die wij verkopen? Stuur dan een berichtje. Wij maken dan de gekozen combinatie. Deze krijg je binnen een paar dagen (afhankelijk van de drukte) thuis gestuurd.

Wat zijn Afrikaanse dekens?

Afrikaanse dekens zijn in principe gewoon knuffeldekens of 'comforters' met een Afrikaans tintje. De Afrikaanse dekens worden gemaakt door een lap Afrikaanse stof op een stuk teddy fleece te naaien. Zo ontstaat een heerlijke zachte en warme deken die door de Afrikaanse kleuren en prints bijzonder fraai is en kleur in huis brengt. Bijna alsof je permanent een prachtige bos bloemen in huis hebt. Juist de combinatie van de stoffen zorgt ervoor dat een Afrikaanse deken net anders is dan andere dekens.

Wat zijn de voordelen van Afrikaanse dekens?

Een Afrikaanse deken is een soort deken, vaak gemaakt van twee lagen stof met een laag tussenvulling of zoals bij Africunique een toplaag van Afrikaanse stof met een voering van teddy fleece. Afrikaanse dekens worden meestal aan elkaar gestikt in een patroon, dat eenvoudig of complex kan zijn. Afrikaanse dekens zijn er in allerlei maten, van kleine wiegdekens tot grote kingsize dekens. Hoewel ze vaak als deken voor op bank of bed worden gebruikt, is het ook een extra mooi stukje accessoire in je huis. Afrikaanse dekens worden meestal gemaakt van katoen of wol, maar er zijn geen grenzen aan de soorten stoffen die kunnen worden gebruikt. Afrikaanse dekens zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. Ze kunnen warmte bieden in een koude nacht en kunnen worden gebruikt als extra isolatielaag in de winter. 

Hoe ziet een Afrikaanse deken eruit?

Een Afrikaanse deken valt direct op door zijn prachtige kleuren en mooie patronen. De Afrikaanse dekens hebben een toplaag gemaakt van 100% katoenen Afrikaanse waxprint stof. Deze stoffen staan bekend om hun heldere kleurenspel en mooie figuren, van realistische tot geometrische patronen,  vol met fantasie of vol met symboliek. De voering is gemaakt van een hele zachte teddy fleece van 95% katoen, dit maakt het super zacht en heerlijk warm. Niet voor niks komt de naam teddy fleece van het gebruik in de zachtste teddy beren. Afrikaanse dekens kunnen in elk voormaat worden gemaakt. De Afrikaanse dekens die wij maken zijn 180 centimeter lang en 120 centimeter breed. Een echte eyecatcher in huis!

Hoe gebruik je een Afrikaanse deken?

Afrikaanse dekens zijn heerlijk om op de bank te liggen of te zitten. Lekker met een kopje thee een boek lezen of serie kijken. Of op een zomeravond als je nog buiten wilt zitten maar het wordt toch wat fris om lekker over je schouders te slaan en helemaal in weg te kruipen terwijl je naar de sterren kijkt. Maar ze kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Een Afrikaanse deken kan bijvoorbeeld over de rugleuning van de bank worden gedrapeerd om een vleugje kleur of patroon toe te voegen. Als de nachten koud zijn, kan een Afrikaanse deken als een extra deken over uw voeteneinde gelegd worden voor extra warmte. Dus de volgende keer dat u op zoek bent naar wat extra warmte of decoratie, vergeet dan uw Afrikaanse deken niet. Met een beetje creativiteit kunt u hem het hele jaar door goed gebruiken.