Afrikaanse dekens

Kies hieronder het type Afrikaanse deken dat je wilt bestellen. Voor ons is elke deken een kunstwerkje en dus is elke Afrikaanse deken uniek! Zo maken we van elk deken iets speciaals.

De Afrikaanse dekens hieronder zijn zoals afgebeeld te koop maar dienen ook als voorbeeld en inspiratie. Wilt u een anders kleur voering in combinatie met een van de Afrikaanse stoffen die wij verkopen? Stuur dan een berichtje. Wij maken dan de gekozen combinatie. Deze krijg je binnen een paar dagen (afhankelijk van de drukte) thuis gestuurd.

Wat zijn Afrikaanse dekens?

Afrikaanse dekens zijn in principe gewoon knuffeldekens of 'comforters' met een Afrikaans tintje. De Afrikaanse dekens worden gemaakt door een lap Afrikaanse stof op een stuk teddy fleece te naaien. Zo ontstaat een heerlijke zachte en warme deken die door de Afrikaanse kleuren en prints bijzonder fraai is en kleur in huis brengt. Bijna alsof je permanent een prachtige bos bloemen in huis hebt. Juist de combinatie van de stoffen zorgt ervoor dat een Afrikaanse deken net anders is dan andere dekens.

Wat zijn de voordelen van Afrikaanse dekens?

Een Afrikaanse deken is een soort deken, vaak gemaakt van twee lagen stof met een laag tussenvulling of zoals bij Africunique een toplaag van Afrikaanse stof met een voering van teddy fleece. Afrikaanse dekens worden meestal aan elkaar gestikt in een patroon, dat eenvoudig of complex kan zijn. Afrikaanse dekens zijn er in allerlei maten, van kleine wiegdekens tot grote kingsize dekens. Hoewel ze vaak als deken voor op bank of bed worden gebruikt, is het ook een extra mooi stukje accessoire in je huis. Afrikaanse dekens worden meestal gemaakt van katoen of wol, maar er zijn geen grenzen aan de soorten stoffen die kunnen worden gebruikt. Afrikaanse dekens zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. Ze kunnen warmte bieden in een koude nacht en kunnen worden gebruikt als extra isolatielaag in de winter. 

Hoe ziet een Afrikaanse deken eruit?

Een Afrikaanse deken valt direct op door zijn prachtige kleuren en mooie patronen. De Afrikaanse dekens hebben een toplaag gemaakt van 100% katoenen Afrikaanse waxprint stof. Deze stoffen staan bekend om hun heldere kleurenspel en mooie figuren, van realistische tot geometrische patronen,  vol met fantasie of vol met symboliek. De voering is gemaakt van een hele zachte teddy fleece van 95% katoen, dit maakt het super zacht en heerlijk warm. Niet voor niks komt de naam teddy fleece van het gebruik in de zachtste teddy beren. Afrikaanse dekens kunnen in elk voormaat worden gemaakt. De Afrikaanse dekens die wij maken zijn 180 centimeter lang en 120 centimeter breed. Een echte eyecatcher in huis!

Hoe gebruik je een Afrikaanse deken?

Afrikaanse dekens zijn heerlijk om op de bank te liggen of te zitten. Lekker met een kopje thee een boek lezen of serie kijken. Of op een zomeravond als je nog buiten wilt zitten maar het wordt toch wat fris om lekker over je schouders te slaan en helemaal in weg te kruipen terwijl je naar de sterren kijkt. Maar ze kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Een Afrikaanse deken kan bijvoorbeeld over de rugleuning van de bank worden gedrapeerd om een vleugje kleur of patroon toe te voegen. Als de nachten koud zijn, kan een Afrikaanse deken als een extra deken over uw voeteneinde gelegd worden voor extra warmte. Dus de volgende keer dat u op zoek bent naar wat extra warmte of decoratie, vergeet dan uw Afrikaanse deken niet. Met een beetje creativiteit kunt u hem het hele jaar door goed gebruiken.

Wat is een teddy fleece deken precies? 

Een teddy fleece deken is een deken gemaakt met teddy fleece als voering. Onze dekens worden gemaakt met een buitenkant van Afrikaanse wax print stof. Deze wordt vervolgens op een teddy fleece stof genaaid om zo tot een teddy fleece deken te komen. De deken is ideaal voor de koudere maanden in het jaar om lekker warm te blijven op de bank in je bed of in de auto. Overal waar je lekker zit of ligt en warm wilt blijven is een teddy fleece deken ideaal. 

Hoe gebruik je een teddy fleece deken? 

Een teddy fleece deken gebruik je lekker op de manier dat jij het wilt. Onze teddy fleece dekens zijn super om lekker mee op de bank te kruipen. Lekker warm een film of een serie kijken. Of warm weggekropen met een kopje thee een boek lezen. Een teddy fleece deken houd je heerlijk warm. Je kunt de teddy fleece deken ook prima gebruiken als extra laag op je bed om warm te blijven of ter decoratie. Want zeg nu zelf: zijn ze niet prachtig? Wij zelf gebruiken een teddy fleece deken ook als we aan het werk zijn om over onze benen te draperen zodat we lekker warm blijven. 

Hoe ziet een teddy fleece deken eruit? 

Onze teddy fleece dekens zien er stuk voor stuk verschillend uit. De voering is gemaakt van 95% katoen / 5% PE teddy fleece. Teddy fleece is zacht en warm en wordt ook wel gebruikt voor teddy beren, vandaar de naam teddy fleece. Onze teddy fleece dekens hebben 3 kleuren voering: ecru, zwart en grijs. De bovenkant is gemaakt van Afrikaanse stof. Hierdoor is elke teddy fleece deken uniek. De Afrikaanse stoffen die we gebruiken komen uit onze eigen collectie waardoor we enorm kunnen variëren in het uiterlijk van elke teddy fleece deken. De dekens zijn rechthoekig. Ongeveer 180 cm bij 120 cm. Ruim zat om helemaal onder te verdwijnen. 

Wat zijn de voordelen van een teddy fleece deken?

  • De voordelen van een teddy fleece deken: 
  • Teddy fleece dekens zijn heerlijk warm 
  • Teddy fleece dekens behouden goed hun vorm 
  • Elke teddy fleece deken is uniek qua kleur en print. 
  • Daarnaast is het een geweldig persoonlijk cadeau.

Je kunt de teddyfleece deken ook prima gebruiken als extra deken op bed van jezelf of een kind, om in de koude winter maanden net dat beetje extra warmte vast te houden. Of als decoratie op de bank of als plaid op je bed. 

Wat zijn de nadelen van een teddy fleece deken? 

Het enige nadeel van de teddy fleece deken is dat je er nooit genoeg van krijgt! 

Hoe wordt een teddy fleece deken gemaakt?

Wij maken onze teddy fleece dekens zelf hier in Nederland. De teddy fleece dekens worden gemaakt van teddy fleece voering gecombineerd met verschillende mooie Afrikaanse stoffen. Deze worden op elkaar genaaid waarbij de teddy fleece over de randen van de Afrikaanse stof worden gevouwen en worden vast gestikt. De teddy fleece deken krijgt zo een prachtig ontwerp waarbij de teddy fleece ook zichtbaar is als je jezelf er lekker onder hebt ingestopt. 

Waarom gebruiken mensen een teddy fleece deken?

Teddy fleece dekens worden om verschillende redenen gebruikt. De meeste mensen gebruiken de deken om heerlijk onder weg te kruipen als ze op de bank een film of serie kijken of als ze een boek lezen om warm te blijven. Maar naast het lekker warm blijven zijn de teddy fleece dekens ook gewoon heel mooi en worden daarom ook als decoratie gebruikt, in huis maar ook bijvoorbeeld in de slaapkamer als plaid over het voeteneinde van het bed. 

Zijn er nog alternatieven producten voor een teddy fleece deken? 

Er zijn alternatieven voor teddy fleece dekens. Er zijn verschillende dekens op de markt, vaak van polyester fleece. Dit type fleece draagt echter in grote mate bij aan het groeiende probleem van microplastics in de natuur en dan met name de wereldzeeën. Bij het wassen van polyester fleece komen elke keer microscopisch kleine plastic deeltjes vrij die via de gemeentelijke water zuiveringsinstallaties in rivieren en uiteindelijk de zee terecht komen.