• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Unieke producten
  • Eerlijk geprijsd
  • Stijlvol Afrikaans

Knuffeldekens van Afrikaanse stoffen 

Kies hieronder het type knuffeldeken dat je wilt bestellen. Ons productie proces maakt iedere deken uniek! Wel zo leuk ;-) Uiteraard doen wij dit met veel passie en zorg.

De knuffeldekens hieronder zijn als zodanig te koop maar zijn ook voorbeelden. Stuur ons een berichtje als je een andere combinatie Afrikaanse stof en voering wilt. Wij maken dan de gekozen combinatie. Deze krijg je binnen een paar dagen (afhankelijk van de drukte) thuis gestuurd.

Wat zijn knuffeldekens?

Knuffeldekens zijn dekens gemaakt van heerlijke zachte stoffen. De dekens worden gemaakt om lekker mee op de bank te kruipen. Zeker als de dagen weer korter worden en de avonden kouder is niets zo lekker als met een warm kopje thee onder een knuffeldekentje op de bank te kruipen. Of je nu een film of een serie gaat kijken of liever een boek leest: een knuffeldeken houd je lekker warm. En dat is ook nog een goed voor het milieu en de portemonnee. Je verwarming kan net even iets minder warm, zonder dat je op comfort hoeft in te boeten. Je bespaart zo stookkosten en vermindert je CO2 uitstoot die je normaal zou hebben door je huis te verwarmen. Knuffeldekens zijn er in verschillende maten, kleuren en patronen, dus u vindt er zeker een die aan uw wensen voldoet. Of u nu iets zoekt om u warm te houden op een koude avond of gewoon een knusse deken wilt om lekker in weg te kruipen, een knuffeldeken is een geweldige optie.

Waarvan zijn knuffeldekens gemaakt?

De knuffeldekens die Africunique maakt en verkoopt zijn gemaakt van een teddyfleece voering met daarop een Afrikaanse wax print stof. De teddyfleece is 95% katoen en van een hoge kwaliteit, heerlijk warm en bijzonder zacht. De Afrikaanse wax-print stoffen zijn gemaakt van 100% katoen en van het Nederlandse merk Mitex Holland. Mitex Holland is gevestigd in Helmond waar veel van de Nederlandse bekende merken voor wax print stoffen vandaan komen. Knuffeldekens, ook wel bekend als 'Comforters', zijn meestal gevuld met een isolerende stof. De knuffeldekens van Africunique gebruiken voor deze isolerende werking de teddyfleece, heerlijk zacht, pluizig en daardoor heerlijk warm.

Hoe gebruik je een knuffeldeken?

Voor die koude herfst en winteravonden maar ook een frisse lente of zomeravond is er niets lekkerder dan lekker wegkruipen in een mooie knuffeldeken. Maar hoe gebruik je zo'n knuffeldeken precies? Zoek eerst een comfortabel plekje op de bank of in bed. Pak dan de deken en vouw hem uit zodat hij plat ligt. Leg de deken vervolgens over je schoot en stop de zijkanten onder je. Tot slot trekt u de bovenkant van de deken over uw schouders en ontspant u zich. Het fijne van een knuffeldeken is dat ze licht genoeg zijn om mee te nemen, maar ook warm en knus. Dus als u het de volgende keer koud hebt, pak dan een knuffeldeken en kruip lekker tegen elkaar aan.

Hoe ziet een knuffeldeken eruit?

Een knuffeldeken is een deken met een toplaag en een isolerende voering. De knuffeldekens van Africunique hebben een toplaag gemaakt van Afrikaanse waxprint stoffen gemaakt van 100% en een voering van teddyfleece. De knuffeldekens zijn langwerpig: ongeveer 180 centimeter lang en 115 centimeter breed. De voering is wit, zwart of grijs en door het gebruik van Afrikaanse stoffen als toplaag is de bovenkant altijd bijzonder kleurrijk en uniek.