• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Unieke producten
  • Eerlijk geprijsd
  • Stijlvol Afrikaans

Bonnets

Wat is een bonnet?

Een bonnet is een muts die gebruikt wordt om je haar te beschermen tijdens het slapen. Deze slaapmuts valt ruim zodat er voldoende ruimte is voor elk type haar en kapsel. De bonnet of slaapmuts is meestal gemaakt van satijn of een andere zachte maar vooral gladde stof. Naast een satijnen voering, die tevens als buitenkant dienst kan doen, is een bonnet of slaapmuts aan de buitenkant vaak bekleed met een effen stof of een stof met kleurrijke prints. In de rand is elastiek verwerkt zodat de bonnet goed blijft zitten en niet los raakt tijdens het slapen.

Hoe werkt een bonnet?

Het dragen van een bonnet werkt als volgt. Je draagt je haar omhoog naar je voorhoofd toe door dit boven of voorop je hoofd vast te maken met bijvoorbeeld een scrunchie. Als je hele lange vlechten hebt, kun je deze ook oprollen en boven op je hoofd vastmaken. Daarna open je met beiden handen de bonnet, plaatst deze over je haar beginnend in je nek en dan over je hoofd heen tot aan je haargrens op je voorhoofd. Ondertussen zorg je dat al je krullen en vlechten netjes binnen de bonnet blijven of stop je deze er later netjes onder.

Wat zijn de voordelen van een bonnet?

Er zijn vele voordelen te benoemen van het gebruik van een bonnet. Als je een bonnet gebruikt, blijft je haar tijdens het slapen beter in model en heb je er minder omkijken naar als je opstaat. Daarnaast helpt een bonnet om klitten, pluizen en splijten van haar te voorkomen. Hierdoor zorgt het er ook voor dat je minder last krijgt van haarbreuk. Zonder bonnet schuurt je haar tegen je (katoenen)kussen waardoor het sneller kan breken, een bonnet vermindert dit aanzienlijk door de gladde satijnen voering. Ook neemt satijn minder vocht op waardoor je haar minder uitdroogt. Hierdoor krijgen haarverzorgingsproducten ook beter en langer de kans om hun weldadige werk te doen voor je haar.

Waarom kan ik het beste een bonnet van Africunique.nl bestellen?

Africunique.nl verkoopt hoogwaardige en mooie bonnetten of slaapmutsen gemaakt van kwaliteitsstoffen. De bonnetten of slaapmutsen zijn door mijzelf getest op kwaliteit en gebruiksgemak en ik gebruik deze dan ook zelf dagelijks. Wij hebben een ruime keuze aan bonnetten of slaapmutsen, met verschillende op Afrikaanse design geïnspireerde prints. Hierdoor is er voor elke wat wils en kan iedereen een bonnet of slaapmuts vinden die bij haar past. Door de verscheidenheid aan prints en kleuren zijn onze bonnetten of slaapmutsen niet alleen functioneel maar ook nog eens erg mooi om te zien.